keskiviikko 14. toukokuuta 2014

7.-luokkalaisten nuorten palaute opinnäytetyöproduktiostamme eli koulupäivien liikunnallistamisesta.

 

Toiminnallisia kertoja 7. -luokkalaisten nuorten kanssa kertyi yhteensä 8 ja viimeisellä kerralla toiminnallisen osuuden päätteeksi keräännyimme vielä yhdessä koulun saliin keräämään oppilaiden mietteet yhdessä työskentelystä ja saattamaan toiminta virallisesti päätökseensä.

 

Oppilaat saivat antaa palautetta kirjallisesti pienryhmissä, joissa olivat toimintaa suunnitelleet ja toteuttaneet. 

Palautteet läpi käytyämme voimme hyvillä mielin sanoa, että oppilaat vaikuttivat olleen hyvin tyytyväisiä toimintaan, jota olimme yhdessä suunnitelleet ja järjestäneet pitkin kevättä. 

 

Poikien mielestä kaikki toiminta oli ollut kivaa, mutta erityisesti kaupunkisota oli jäänyt heidän mieleensä positiivisena kokemuksena. Tanssi ei ollut poikien suosikki, mutta hyvällä tsempillä he silläkin tunnilla olivat mukana. Eräs poika olikin kirjoittanut palautteessa "tanssineensa tosissaan" tyttöjen ohjaamalla tanssitunnilla. 

 

Tyttöjen antamassa palautteessa oli myös hyvin positiivinen sävy ja he olivat kokeneet produktioon osallistumisen kivana vaihteluna liikuntatunteihin. "On ollut kivaa ja oli kiva kokeilla välillä muutakin". 

Tyttöjen mieleen oli jäänyt myös yhdessä tekeminen. "On ollut kivaa tehdä yhdessä kaikkea ja se yhdessä pelaaminen on jäänyt mieleen". 

Palautteet osoittivat myös sen, että osa toiminnasta oli heille täysin uutta. Esimerkiksi pimeä piilosta ei kaikki oppilaat olleet aikaisemmin pelanneet. 

 

Toiminnallinen produktio on antanut hyvät mahdollisuudet oppilaille saada uusia myönteisiä kokemuksia, koska he ovat päässeet ottamaan uudella tavalla vastuuta toiminnan järjestämisestä sen suunnittelun ja toteuttamisen kautta. Palautteiden pohjalta voidaankin sanoa, että positiivisia kokemuksia on syntynyt ja uskomme, että sen vuoksi oppilaat kokevat olevansa tyytyväisiä produktioon, sekä siihen osallistumiseen liikuntatuntien ja välituntien aikana. Toivottavasti nämä positiiviset kokemukset auttavat oppilaita myös tulevaisuudessa.

 

Kiitos hyvästä yhteistyöstä!

 

Nyt siis muutamia kokemuksia rikkaampina kohti kahdeksatta luokkaa ja uusia seikkailuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti